Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 250
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 60 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

KOTANYI Sól wędzona morska 5901032035693

EAN: 5901032035693
Nazwa wariantu
KOTANYI Sól wędzona morska (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

KOTANYI Sól wędzona morska 5901032035693

4,49
Cena za kg: 224,50
saszetka 20 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

O'SOLE Sól warzona jodowana
O'SOLE Sól warzona jodowana
3,25 zł Cena za kg: 3,25
PRYMAT Sól peklowa drobnokrystaliczna
PRYMAT Sól peklowa drobnokrystaliczna
1,99 zł Cena za kg: 39,80
SANTE Sól himalajska różowa
SANTE Sól himalajska różowa
3,99 zł Cena za kg: 11,40
O'Sole Sól kamienna jodowana spożywacza
O'Sole Sól kamienna jodowana spożywacza
2,89 zł Cena za kg: 2,89
KOTANYI Sól do przetworów z Kopalni Soli Wieliczka
KOTANYI Sól do przetworów z Kopalni Soli Wieliczka
5,99 zł Cena za kg: 5,99
NaturAvena Sól himalajska różowa gruba
NaturAvena Sól himalajska różowa gruba
4,33 zł Cena za kg: 8,66
O'SOLE Sól morska gruboziarnista jodowana
O'SOLE Sól morska gruboziarnista jodowana
4,89 zł Cena za kg: 5,43
O'SOLE Sól himalajska drobnoziarnista jodowana
O'SOLE Sól himalajska drobnoziarnista jodowana
4,98 zł Cena za kg: 8,30
KOTÁNYI SÓL ZMIĘKCZAJĄCA MIĘSO 30 G
KOTÁNYI SÓL ZMIĘKCZAJĄCA MIĘSO 30 G
2,69 zł Cena za kg: 89,67
KOTÁNYI SÓL RÓŻOWA NATURALNA KAMIENNA Z KOPALNI SOLI KŁODAWA GRUBOZIARNISTA 900 G
KOTÁNYI SÓL RÓŻOWA NATURALNA KAMIENNA Z KOPALNI SOLI KŁODAWA GRUBOZIARNISTA 900 G
6,99 zł Cena za kg: 7,77

Opis produktu

Sól morska niejodowana, wędzona bukowym drewnem Wyjątkowy, intensywny smak dymu, uzyskujemy wędząc sól morską przez 5 dni drewnem bukowym w tradycyjny i naturalny sposób. Sól wędzona użyta do przygotowania dań wegetariańskich, wzbogaca i podkreśla smak potraw, nadając im charakterystyczny aromat wędzonki bez dodatku mięsa. Zastosowanie: dania z ryb i makaronów, sosy, marynaty, dania z grilla, zupy.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Sól wędzona morska

Zalecenia dla alergików

Seler
Może zawierać
Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Jaja
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Gorczyca
Może zawierać
Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Kotányi

Cechy

100% naturalny smak!
tradycyjnie wędzona
bogaty aromat
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat

Przepisy

Nadziewane słodkie ziemniaki z wędzoną solą Porcja dla 4 osób: 4 duże słodkie ziemniaki (1,4 kg), 6 łyżek oliwy z oliwek, tymianek (gałązki lub suszony), 50 g zielonej fasolki (blanszowanej), 1 puszka fasoli (310 g), 70 g porów, 2 ząbki czosnku, 2 pomidory, 1,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Kotányi, 5-6 połówek brzoskwiń z puszki (około 150 g), szczypta cukru, sól wędzona morska Kotányi, pieprz i sól, 100 g sera Cheddar, 150 g kwaśnej śmietany. Przyrządzenie: Podgrzej piekarnik do 190°C (termoobieg). Natrzyj słodkie ziemniaki 2 łyżkami oliwy i posyp solą, dodaj tymianek i piecz w całości w piekarniku przez 40-70 minut. Po upieczeniu odstaw ziemniaki do ostygnięcia. Drobno pokrój zieloną fasolkę, pory, pomidory i czosnek, i odsącz fasolę z puszki. Podsmaż pory i czosnek z 2 łyżkami oliwy, dodaj pomidory, słodką paprykę Kotányi, 100-150 ml wody i zagotuj. Dodaj fasolę z puszki i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut. Następnie dodaj zieloną fasolę i dopraw solą i pieprzem i pozwól im ostygnąć. Przekrój ziemniaki na pół i wydrąż środki, pozostawiając ścianki o grubości 1-2 cm. Wydrążony miąższ przełóż do miski i zmiażdż lekko. Dodaj mieszankę warzyw i wymieszaj całość. Dopraw wędzoną solą. Wypełnij mieszanką ziemniaki i posyp Cheddarem. Piecz w piekarniku przez ok. 5-15 minut. W międzyczasie pokrój brzoskwinie na plasterki, podsmaż na gorącej patelni z 2 łyżkami oliwy i szczyptą cukru na złoty kolor z obu stron. Podawaj słodkie ziemniaki z plasterkami brzoskwini, odrobiną śmietany i tymianku, posyp całość odrobiną wędzonej soli. Wskazówka: W razie potrzeby dodaj trochę porów do kwaśnej śmietany. Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Waga

Waga brutto
26

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA