Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 60 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

WINIARY Żelatyna 50 g 5900085001228

EAN: 5900085001228
Nazwa wariantu
WINIARY Żelatyna (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

WINIARY Żelatyna 5900085001228

5,49
Cena za kg: 109,80
opak. 50 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Opis produktu

Żelatyna Winiary doskonale nada się do przygotowania galaret z mięsem, rybami, czy warzywami, a także do słodkich galaretek, kremów i ciast na zimno.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Żelatyna

Zalecenia dla alergików

Gluten
Nie zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Winiary

Opakowanie logistyczne

GTIN
05900085101225

Cechy

do mięs, ryb, warzyw i deserów
klarowna, na 2,5 L

Dodatkowe informacje

Takie lubimy, to już tradycja!

O producencie

Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Kraj pochodzenia: Belgia-1, Francja-2, Szwajcaria-3, Polska-4. Ostatnia cyfra kodu oznacza karaj pochodzenia.

Przygotowanie i stosowanie

Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi. Sposób przygotowania: 6-7 łyżeczek (20-25 g) wsyp do 1 l przegotowanej, gorącej wody. Dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Nie gotuj. Opakowanie wystarcza na 2-2,5 litra płynu w zależności od preferowanej konsystencji - mocniej lub słabiej ściętej.

Przepisy

Galaretka z kurczaka Potrzebujesz: Bulion Cielęcy Winiary (2 kostki) Żelatyna Winiary (6 łyżeczek) filety z kurczaka (400 g) marchewka (1 sztuka) jajko ugotowane na twardo (1 sztuka) kukurydza konserwowa (4 łyżki, czubate) groszek zielony (4 łyżki, czubate) natka pietruszki (5 liści) sól, pieprz do smaku Przepis: Namocz Żelatynę w 100 ml zimnej wody. Pokrój marchewkę w plasterki. Zagotuj 1,25 l wody, wrzuć do niej marchewkę, filety i kostki Bulionu Cielęcego Winiary. Całość gotuj 20-25 min. Wyjmij marchew i filety. Mięso pokrój w kawałki. Pozostały z gotowania wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem. W małych miseczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, kukurydzę, groszek, listki pietruszki oraz kawałki mięsa. Delikatnie zalej miseczki galaretką. Pozostaw do zastygnięcia w lodówce.

Opakowanie handlowe

GTIN
07613037013221

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Waga

Waga brutto
52

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA