Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 250
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 60 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

PRIMO GUSTO Mąka do pizzy chrupiącej 5903240402588

EAN: 5903240402588
Nazwa wariantu
PRIMO GUSTO Mąka do pizzy chrupiącej (1)
PRIMO GUSTO Mąka do pizzy chrupiącej (2)
PRIMO GUSTO Mąka do pizzy chrupiącej (1)
PRIMO GUSTO Mąka do pizzy chrupiącej (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

PRIMO GUSTO Mąka do pizzy chrupiącej 5903240402588

6,29
Cena za kg: 12,58
opak. 500 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

POLSKIE MŁYNY Mąka Szymanowska pszenna tortowa typ 450
POLSKIE MŁYNY Mąka Szymanowska pszenna tortowa typ 450
4,99 zł Cena za kg: 4,99
POLSKIE MŁYNY Mąka Szymanowska pszenna krupczatka typ 450
POLSKIE MŁYNY Mąka Szymanowska pszenna krupczatka typ 450
5,29 zł Cena za kg: 5,29
MELVIT Mąka z cieciorki do wypieku orientalnego pieczywa
MELVIT Mąka z cieciorki do wypieku orientalnego pieczywa
14,69 zł Cena za kg: 14,69
MELVIT Mąka orkiszowa do wypieku domowego chleba
MELVIT Mąka orkiszowa do wypieku domowego chleba
7,99 zł Cena za kg: 7,99
NaturAvena Ekologiczna mąka gryczana 500 g
NaturAvena Ekologiczna mąka gryczana 500 g
12,59 zł Cena za kg: 25,18
NaturAvena Mąka migdałowa
NaturAvena Mąka migdałowa
17,89 zł Cena za kg: 71,56
LUBELLA Mąka puszysta uniwersalna typ 520
LUBELLA Mąka puszysta uniwersalna typ 520
4,29 zł 4,79 zł Cena za kg: 4,29
TO TA Mąka pszenna typ 500 (poznańska)
TO TA Mąka pszenna typ 500 (poznańska)
2,49 zł 4,19 zł Cena za kg: 2,49
NVA MĄKA JAGLANA BEZGLUTENOWA
NVA MĄKA JAGLANA BEZGLUTENOWA
9,49 zł Cena za kg: 18,98
BEZGLUTEN MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA 500 G
BEZGLUTEN MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA 500 G
8,79 zł Cena za kg: 17,58

Opis produktu

Chrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Mąka
Wariant
do pizzy chrupiącej

Zalecenia dla alergików

Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Primo Gusto

Kraj

Kraj pochodzenia
Włochy
Zapakowano w
Włochy

Dodatkowe informacje

Znajdź nas na Facebook

Wartości odżywcze

Wartość Odżywcza w 100
Wartość Energetyczna
1523 kJ / 359 kcal
Tłuszcz
0,5 g
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
77 g
w tym: Cukry
1,9 g
Białko
9,8 g
Sól
0,0 g

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech. Pochodzenie pszenicy: z UE oraz spoza UE.

Pozostałe informacje

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału
7 - Inne (Tworzywa sztuczne)

Przepisy

Oryginalna włoska pizza z pieca Składniki: ciasto 500 g mąki do pizzy Primo Gusto 350 ml wody 10 g świeżych drożdży piekarskich 5 g cukru (1 łyżeczka) 13 g soli 15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto dodatki przecier pomidorowy Primo Gusto ser mozzarella oliwa Extra Virgin Primo Gusto inne według uznania Przygotowanie: Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 °C piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5-10 minut.

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Waga

Waga brutto
526

Składniki

semolina z pszenicy durum

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA