Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 60 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

KOTANYI Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g 5901032035723

EAN: 5901032035723
Nazwa wariantu
KOTANYI Sól Kala Namak drobnoziarnista (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

KOTANYI Sól Kala Namak drobnoziarnista 5901032035723

4,49
Cena za kg: 224,50
saszetka 20 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

€.C.O.+  Sól kamienna spożywcza jodowana 1kg
€.C.O.+ Sól kamienna spożywcza jodowana 1kg 1 kg
2,15 zł Cena za kg: 2,15
PRYMAT Sól peklowa drobnokrystaliczna
PRYMAT Sól peklowa drobnokrystaliczna 50 g
1,99 zł Cena za kg: 39,80
KOTANYI Sól z Kopalni Soli Wieliczka
KOTANYI Sól z Kopalni Soli Wieliczka 1 kg
5,99 zł Cena za kg: 5,99
Livity Sól różowa z Himalajów, kryształki 3-5 mm
Livity Sól różowa z Himalajów, kryształki 3-5 mm 500 g
6,99 zł Cena za kg: 13,98
PRYMAT Młynek Sól morska jodowana (w szklanym młynku)
PRYMAT Młynek Sól morska jodowana (w szklanym młynku) 110 g
7,99 zł Cena za kg: 72,64
KOTANYI Sól do przetworów z Kopalni Soli Wieliczka
KOTANYI Sól do przetworów z Kopalni Soli Wieliczka 1 kg
5,99 zł Cena za kg: 5,99
O'SOLE Sól morska gruboziarnista jodowana
O'SOLE Sól morska gruboziarnista jodowana 900 g
4,89 zł Cena za kg: 5,43
KOTÁNYI SÓL RÓŻOWA NATURALNA KAMIENNA Z KOPALNI SOLI KŁODAWA 1 KG
KOTÁNYI SÓL RÓŻOWA NATURALNA KAMIENNA Z KOPALNI SOLI KŁODAWA 1 KG 1 kg
6,99 zł Cena za kg: 6,99
NaturAvena Sól himalajska różowa drobna 500 g
NaturAvena Sól himalajska różowa drobna 500 g 0.5 kg
3,99 zł Cena za kg: 7,98

Opis produktu

Kala Namak (czarna sól) posiada wyjątkowy zapach, podobny do zapachu kurzych jaj. Idealny dla wegan, ponieważ sól nadaje daniom specyficzny smak. Bardzo popularna w kuchni indyjskiej dla mieszanek Massala. Nadaje się do przyprawiania sosów, Chutney'e, Chaats'y i lubianych w Indiach Raita oraz sałatek owocowych. Może być używany jako przyprawa chłodząca (vata) do kuchni ajurwedyjskiej. Dzięki specjalnemu procesowi przygotowania sól Kala Namak mieni się odcieniami czerni. Do przygotowania tej soli wykorzystuje się ziarna Harad (owoce drzewa Terminalia chebula), które zostają dodane do jej warzenia. Przybiera ona wtedy czarną mieniącą się barwę i smak dodanych warzyw strączkowych.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Sól Kala Namak
Wariant
drobnoziarnista

Zalecenia dla alergików

Seler
Może zawierać
Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Jaja
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Gorczyca
Może zawierać
Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Kotányi

Cechy

100% naturalny smak!
indyjska tradycja
wyjątkowy aromat
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat

Przepisy

Chleb pita z jajecznicą z tofu Porcja dla 4 osób: Chleb Pita: 250 g mąki orkiszowej, ½ opakowania suszonych drożdży, 1 łyżeczka soli, 150 ml letniej wody, Jajecznica: 400 g tofu, 2 cebule, ½ czerwonej papryki, 3 łyżki oleju słonecznikowego, ½ łyżeczki kurkumy w proszku, ¼ łyżeczki imbiru w proszku, ¼ łyżeczki papryki w proszku, 1 łyżeczka pietruszki, 8 łyżek jogurtu sojowego naturalny, 1 łyżeczka soli kala namak, 1 szt. awokado, 1 garść sałaty Przyrządzenie: Przełóż przesianą mąkę do miski, dodaj drożdże i sól. Następnie dodaj wodę, masę wymieszaj do gładkiego ciasta, około 5 minut. Przykryj i pozwól rosnąć w ciepłym miejscu przez 30 minut. Następnie wyrabiaj ciasto i uformuj małe kulki. Połóż na blasze do pieczenia z papierem do pieczenia i odczekaj 30 minut. Rozwałkuj kulki ciasta (na posypanej mąką powierzchni) na owalne placki o grubości od 3 do 4 mm. Piecz w 220°C przez 7-8 minut uzyskując złotobrązową barwę. Natychmiast po wyjęciu chlebki pita przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i trochę obciąż. Po kilku minutach można je rozkroić, pozostawiając wewnętrzną kieszeń. Jajecznica: Drobno pokrój tofu i rozłóż na patelni. Cebulę drobno posiekaj i pokrój paprykę, podsmaż razem na patelni. Dodaj przyprawy. Dodaj jogurt sojowy i podgrzewaj przez kilka minut. Włóż gotową jajecznicę do otwartego chleba pita i ułóż plasterki awokado i liście sałaty. Wskazówka: Bardzo dobrze smakuje z wędzonym tofu, szczypiorkiem i chili. Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Waga

Waga brutto
24

Składniki

sól kuchenna niejodowana
nasiona harad
zawiera siarczyny

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA