Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 28 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

KAMIS Przyprawy słodkie Przyprawa do piernika 20 g 5900084202787

EAN: 5900084202787
Nazwa wariantu
KAMIS Przyprawy słodkie Przyprawa do piernika (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

KAMIS Przyprawy słodkie Przyprawa do piernika 5900084202787

2,99
Cena za kg: 149,50
opak. 20 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DELECTA Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów
DELECTA Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 20 g
2,89 zł Cena za kg: 144,50
WINIARY Kwasek cytrynowy
WINIARY Kwasek cytrynowy 50 g
2,19 zł Cena za kg: 43,80
KAMIS Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu
KAMIS Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu 20 g
2,39 zł 2,99 zł Cena za kg: 119,50
KAMIS Przyprawa do ciasteczek korzennych Domowe wypieki
KAMIS Przyprawa do ciasteczek korzennych Domowe wypieki 20 g
2,59 zł Cena za kg: 129,50
DR. OETKER Przyprawa Korzenna do piernika i grzańca
DR. OETKER Przyprawa Korzenna do piernika i grzańca 40 g
2,98 zł Cena za kg: 74,50
DELECTA Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów
DELECTA Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 50 g
3,58 zł Cena za kg: 71,60
DELECTA Dżemix uniwersalny 3:1 Mieszanka żelująca
DELECTA Dżemix uniwersalny 3:1 Mieszanka żelująca 30 g
3,99 zł 4,66 zł Cena za kg: 133,00
KAMIS Specialite Wanilia laska
KAMIS Specialite Wanilia laska 1 szt.
18,79 zł
PRYMAT WANILIA LASKA
PRYMAT WANILIA LASKA
15,99 zł
DELECTA AROMAT DO CIAST ARAKOWY 9 ML
DELECTA AROMAT DO CIAST ARAKOWY 9 ML 0.09 L
1,69 zł Cena za L: 18,78

Opis produktu

W moich europejskich podróżach natykałem się często na rozgrzewający, słodko-korzenny, piernikowy zapach. W Holandii ontbijtkoek, na które mówią peperkoek - pieprzowe ciasto, jadłem na śniadanie. Pikantne francuskie pain d'épices zdarzyło mi się smakować na słodko - z likierem i wytrawnie - w formie grzanek do mięs. To zbyt cenny wypiek, by cokolwiek się zmarnowało - piernikowe resztki są składnikiem francuskiego, piernikowego kremu i szarego sosu do karpia.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Mieszanka przyprawowa
Wariant
Przyprawa do piernika

Zalecenia dla alergików

Seler
Może zawierać
Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Jaja
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Gorczyca
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Kamis

Opakowanie logistyczne

GTIN
05900084202794

Kraj

Kraj pochodzenia
Polska

Cechy

bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
1217/292 (kJ/kcal)
Tłuszcz
4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,3 g
Węglowodany
37 g
w tym cukry
14 g
Białko
6,0 g
Sól
0,22 g

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Polsce

Przepisy

Piernik Świąteczny Składniki na 1 blachę ciasta: 1/2 szklanki mleka, 250 g cukru, 250 g miodu, 25 g masła, 2 jajka, 400 g mąki, 1/2 łyżeczki sody, 50 g posiekanych bakalii, 2 łyżki powideł śliwkowych, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis, sól. Przygotowanie: 1. Mleko podgrzej w garnku z cukrem i miodem. Gdy cukier się rozpuści dodaj masło, przyprawę i szczyptę soli. 2. Do wystudzonej masy dodaj ubite jajka, mąkę z sodą, bakalie i powidła. Delikatnie wszystko wymieszaj, a następnie przykryj ściereczką i pozostaw w temperaturze pokojowej na minimum 2 dni. 3. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i piecz ok. 70 min. w piekarniku rozgrzanym do 175°C. Po ostudzeniu ciasta zawiń je w folię i odstaw na 2-4 dni. 4. Piekarnik udekoruj polewą czekoladową. (Do rondelka wlej 7 łyżek mleka, zagrzej, a następnie dodaj połamaną w kostkę tabliczkę gorzkiej czekolady. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji i polej wystudzony piernik.)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Podmarka

Podmarka
Domowe wypieki

Waga

Waga brutto
28

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

bez dodatku glutaminianu monosodowego

Składniki

cynamon - 44%
imbir - 11%
goździki
cukier
gałka muszkatołowa
kolendra
kardamon - 4%
pieprz czarny
ziele angielskie

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA