Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 60 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

HENGLEIN Ciasto filo do słodkich i słonych wypieków 4001163165731

EAN: 4001163165731
Nazwa wariantu
HENGLEIN Ciasto filo do słodkich i słonych wypieków (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

HENGLEIN Ciasto filo do słodkich i słonych wypieków 4001163165731

6,79
Cena za kg: 22,63
opak. 300 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

HENGLEIN Świeże ciasto francuskie XXL
HENGLEIN Świeże ciasto francuskie XXL
6,79 zł Cena za kg: 17,87
WIODĄCA MARKA Ciasto francuskie zrolowane na papierze do pieczenia
WIODĄCA MARKA Ciasto francuskie zrolowane na papierze do pieczenia
3,59 zł 3,99 zł Cena za kg: 15,61
€.C.O.+ CIASTO FRANCUSKIE 230g
€.C.O.+ CIASTO FRANCUSKIE 230g
2,59 zł Cena za kg: 11,26
WM CIASTO DO PIZZY 260g
WM CIASTO DO PIZZY 260g
4,99 zł Cena za kg: 19,19
WM CIASTO FRANCUSKIE BIO 230g
WM CIASTO FRANCUSKIE BIO 230g
5,59 zł Cena za kg: 24,30
WM CIASTO Z ZIOLAMI DO PIZZY 500g
WM CIASTO Z ZIOLAMI DO PIZZY 500g
7,99 zł Cena za kg: 15,98
WM CIASTO FILO 250G
WM CIASTO FILO 250G
6,99 zł Cena za kg: 27,96
€.C.O.+ CIASTO KRUCHE 230g
€.C.O.+ CIASTO KRUCHE 230g
2,59 zł Cena za kg: 11,26
WM CIASTO KRUCHE BIO 230g
WM CIASTO KRUCHE BIO 230g
5,59 zł Cena za kg: 24,30
WM CIASTO FRANCUSKIE BEZ GLUTENU 280g
WM CIASTO FRANCUSKIE BEZ GLUTENU 280g
9,99 zł Cena za kg: 35,68

Zalecenia dla alergików

Soja
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Henglein

Kraj

Kraj pochodzenia
Produkt UE

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Świeże ciasto filo

Cechy

7 arkuszy ciasta

Wartości odżywcze

w 100 g
Wartość energetyczna
1180 kJ/280 kcal
Tłuszcz
0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
Węglowodany
58 g
w tym cukry
4,0 g
Białko
8,1 g
Sól
1,8 g

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Unii Europejskiej

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu.

Opis produktu

Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

Przepisy

Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem: Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami. Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta: Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście. Sposób przygotowania burka z nadzieniem: Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia. Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.

Informacje o recyklingu

Opakowanie
Nadające się do recyklingu

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C
2
Maks. temp. °C
8

Rodzaj przechowywania

Typ
Schładzać

Waga

Waga brutto
326

Składniki

mąka pszenna
woda
sól
emulgator: lecytyny (soja)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
skrobia kukurydziana

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA