Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 28 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER Zakwas chlebowy żytni 15 g 5900437083032

EAN: 5900437083032
Nazwa wariantu
DR. OETKER Zakwas chlebowy żytni (1)
DR. OETKER Zakwas chlebowy żytni (2)
DR. OETKER Zakwas chlebowy żytni (1)
DR. OETKER Zakwas chlebowy żytni (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Zakwas chlebowy żytni 5900437083032

1,60
Cena za kg: 106,67
saszetka 15 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

WINIARY Cukier wanilinowy
WINIARY Cukier wanilinowy 32 g
0,89 zł Cena za kg: 27,81
DR. OETKER Soda oczyszczona
DR. OETKER Soda oczyszczona 70 g
1,39 zł Cena za kg: 19,86
DELECTA Cukier wanilinowy z naturalnym ekstraktem wanilii
DELECTA Cukier wanilinowy z naturalnym ekstraktem wanilii 15 g
0,62 zł Cena za kg: 41,33
PRYMAT Soda oczyszczona
PRYMAT Soda oczyszczona 50 g
1,04 zł Cena za kg: 20,80
PRYMAT Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów
PRYMAT Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów 10 g
4,68 zł Cena za kg: 468,00
Dr. Oetker Ze świata natury Cukier z wanilią
Dr. Oetker Ze świata natury Cukier z wanilią 12 g
2,68 zł Cena za kg: 223,33
WIODĄCA MARKA Kwasek cytrynowy
WIODĄCA MARKA Kwasek cytrynowy 25 g
1,49 zł Cena za kg: 59,60
Dr. Oetker Ze świata natury Cukier brzozowy ksylitol
Dr. Oetker Ze świata natury Cukier brzozowy ksylitol 200 g
14,95 zł Cena za kg: 74,75
BIO WN PROSZEK DO PIECZENIA 35
BIO WN PROSZEK DO PIECZENIA 35 0.04 kg
3,99 zł Cena za kg: 99,75
DELECTA CUKIER CYNAMONOWY 15 G
DELECTA CUKIER CYNAMONOWY 15 G 15 g
2,19 zł Cena za kg: 146,00

Opis produktu

Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetkera to całkowicie naturalny produkt, który ułatwia samodzielne pieczenie domowego pieczywa (chleb, bułki, ciasto na pizzę): - bez konieczności przygotowywania rozczynu - współpracuje z różnymi rodzajami mąk (jasne, pełnoziarniste) - komplementarny do drożdży świeżych oraz suszonych - pieczywo z zakwasem Dr. Oetkera może być pieczone w piekarniku jak i automatach - 1 porcja 15 g wystarcza na 500 g mąki

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Zakwas chlebowy
Wariant
żytni

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Żyto
Zawiera

Marka

Dr. Oetker

Cechy

naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
do drożdży świeżych i suchych
na 0,5 kg mąki

Wartości odżywcze

w 100 g produktu w proszku:
Energia
952 kJ / 230 kcal
Tłuszcz
3,1 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
0,5 g
Węglowodany
14 g
w tym Cukry
1,2 g
Białko
16 g
Sól
0 g

Przepisy

Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 150 g mąki żytniej, typ 2000 (lub 130 g jeśli użyjesz świeżych drożdży), - 350 g mąki pszennej typ 750, - 1 łyżeczka cukru, - 1,5 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera, - 1 op. Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera (lub 25 g świeżych drożdży), - 400 ml ciepłej wody, - 3 łyżki oleju (1 do wysmarowania formy), - 20 g siemienia lnianego, - 20 g białego sezamu. Na wierzch: - 1 łyżeczka wody, - 5 g siemienia lnianego, - 5 g białego sezamu, - 1 łyżeczka mąki pszennej. Sposób przygotowania: Wymieszaj w misce mąkę żytnią, pszenną, cukier, sól, zakwas żytni i drożdże suszone (jeśli używasz świeżych drożdży - przygotuj rozczyn: drożdże rozkrusz, dodaj 1 łyżeczkę cukru, 50 ml ciepłej wody i 1 łyżkę wymieszanych wcześniej mąk. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Gdy rozczyn podwoi objętość wymieszaj go z pozostałymi suchymi składnikami). Stopniowo dodawaj ciepłą wodę, ciągle wyrabiając ciasto za pomocą miksera z końcówką do ciasta drożdżowego. Przykryj ciasto ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Foremkę o wymiarach 10 x 30 cm wysmaruj olejem i wyłóż papierem do pieczenia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć je jeszcze raz za pomocą miksera dodając 2 łyżki oleju, siemię lniane i biały sezam. Przełóż do foremki, zwilż wierzch ciasta wodą, posyp siemieniem lnianym i białym sezamem. Posyp lekko mąką pszenną i natnij delikatnie chleb nożem. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Piekarnik nagrzej do temp. 220°C. Formę z wyrośniętym chlebem wstaw do piekarnika i piecz przez 15 min, a następnie zmniejsz do temp. 190°C i piecz jeszcze przez ok. 30 min. Upieczony chleb wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Waga

Waga brutto
16

Składniki

produkty przemiału ŻYTA
kultury starterowe

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA