Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 500
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 28 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER Sernik na zimno 195 g 5900437087009

EAN: 5900437087009
Nazwa wariantu
DR. OETKER Sernik na zimno (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Sernik na zimno 5900437087009

4,98
Cena za kg: 25,54
opak. 195 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika
DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g
2,08 zł Cena za kg: 34,67
DELECTA Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta 600 g
5,99 zł 6,99 zł Cena za kg: 9,98
DELECTA Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta 670 g
5,99 zł 6,99 zł Cena za kg: 8,94
DELECTA Domowe Wypieki Kruche ciasto w proszku
DELECTA Domowe Wypieki Kruche ciasto w proszku 400 g
3,99 zł Cena za kg: 9,98
DR. OETKER Piernik XXL
DR. OETKER Piernik XXL 654 g
10,38 zł Cena za kg: 15,87
DELECTA Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady
DELECTA Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady 280 g
5,49 zł Cena za kg: 19,61
DELECTA Leśny mech Ciasto w proszku
DELECTA Leśny mech Ciasto w proszku 410 g
8,45 zł Cena za kg: 20,61
DR. OETKER Babeczki czarne
DR. OETKER Babeczki czarne 343 g
9,54 zł Cena za kg: 27,81
Delecta Z serca natury Karpatka mieszanka do wypieku ciasta 390 g
Delecta Z serca natury Karpatka mieszanka do wypieku ciasta 390 g 0.39 kg
5,99 zł Cena za kg: 15,36
GELLWE NATURALNIE PYSZNE CIASTECZKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ 300 G
GELLWE NATURALNIE PYSZNE CIASTECZKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ 300 G 0.3 kg
7,92 zł Cena za kg: 26,40

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Sernik na zimno

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Mleko
Zawiera

Marka

Dr. Oetker

Cechy

bez tłuszczów utwardzonych

Dodatkowe informacje

Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g
(%*)
Energia
601 kJ
487 kJ
6%
Energia
142 kcal
115 kcal
6%
Tłuszcz
3,8 g
3,0 g
4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
2,9 g
2,4 g
12%
Węglowodany
2,1 g
17 g
7%
w tym Cukry
19 g
15 g
17%
Białko
5,8 g
4,7 g
9%
Sól
0,12 g
0,10 g
2%
Sernik można podzielić na 12 porcji
1 porcja = ok. 81 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przepisy

Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego :) Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone Przygotowanie jak w wersji na MLEKU I SERKACH. Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na: www.oetker.pl Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera 800 ml wrzącej wody 600 ml schłodzonego mleka 125 g serka mascarpone 70 g biszkoptów 300 g świeżych truskawek Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. Smacznego :) Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: - 2 opakowania galaretki truskawkowej Dr. Oetkera - 800 ml wrzącej wody - 600 ml schłodzonego mleka - 125 g serka mascarpone - 70 g biszkoptów - 300 g świeżych truskawek - Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj na kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego Dodaj to, co lubisz! - samo mleko - mleko + serek homogenizowany - mleko + jogurt - mleko + serek mascarpone - mleko + śmietankę

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
12

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Sernik można podzielić na 12 porcji, 1 porcja = ok. 81 g

Waga

Waga brutto
208

Składniki

cukier
żelatyna
skrobia modyfikowana
syrop glukozowy
olej kokosowy
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
aromaty

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA