Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 60 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g 5900437013800

EAN: 5900437013800
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g (1)
Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g (2)
Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g (1)
Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g 5900437013800

4,99
Cena za kg: 20,79
opak. 240 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DELECTA Krem karpatka oryginalna
DELECTA Krem karpatka oryginalna
4,99 zł Cena za kg: 19,96
GOSTYŃ Kajmak Masa krówkowa
GOSTYŃ Kajmak Masa krówkowa
8,99 zł Cena za kg: 17,63
GOSTYŃ Kajmak o smaku waniliowym
GOSTYŃ Kajmak o smaku waniliowym
10,49 zł Cena za kg: 20,57
DELECTA Mix do śmietany
DELECTA Mix do śmietany
1,18 zł Cena za kg: 90,77
HELIO Masa krówkowa kukułka
HELIO Masa krówkowa kukułka
6,89 zł Cena za kg: 17,23
NaturAvena Ekologiczny krem kokosowy
NaturAvena Ekologiczny krem kokosowy
7,99 zł Cena za litr: 19,98
Dr. Oetker Masa śmietanowa o smaku śmietankowym 86 g
Dr. Oetker Masa śmietanowa o smaku śmietankowym 86 g
3,49 zł Cena za kg: 38,78
MASA KRÓWKOWA KAJMAK 400G
MASA KRÓWKOWA KAJMAK 400G
7,39 zł Cena za kg: 18,48
Dr. Oetker Śmietan-fix niebieski 7 g
Dr. Oetker Śmietan-fix niebieski 7 g
1,39 zł Cena za kg: 198,57
Delecta Kajmak masa krówkowa smak tradycyjny 400 g
Delecta Kajmak masa krówkowa smak tradycyjny 400 g
8,99 zł Cena za kg: 22,48

Opis produktu

Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - do gotowania na mleku i maśle - możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance - wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Krem do karpatki
Wariant
klasyczny

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Marka

Dr. Oetker

Cechy

do gotowania

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g
1 porcja = 39 g
(%*)
Energia
1186 kJ
462 kJ
6%
Energia
285 kcal
111 kcal
6%
Tłuszcz
19 g
7,3 g
10%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
12 g
4,6 g
23%
Węglowodany
26 g
10 g
4%
w tym Cukry
19 g
7,4 g
8%
Białko
2,4 g
0,9 g
2%
Sól
0,08 g
0,03 g
1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 39 g kremu.

Rozmiar opakowania

240

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania: Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła 1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj. 2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia. 3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki. Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).

Przepisy

przepis na ciasto Karpatka Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem (125 g) masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
24

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.

Waga

Waga brutto
248

Składniki

cukier
skrobia
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
barwniki (kurkumina, karoteny)

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA