Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 500
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 28 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto 410 g 5900437089003

EAN: 5900437089003
Nazwa wariantu
DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto (1)
DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto (2)
DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto (1)
DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto 5900437089003

8,99
Cena za kg: 21,93
opak. 410 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DELECTA Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta 670 g
5,99 zł 6,99 zł Cena za kg: 8,94
DELECTA Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta 600 g
5,99 zł 7,59 zł Cena za kg: 9,98
DR. OETKER Piernik XXL
DR. OETKER Piernik XXL 654 g
10,38 zł Cena za kg: 15,87
DELECTA Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady
DELECTA Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady 280 g
5,49 zł Cena za kg: 19,61
DR. OETKER Babeczki kopce kreta
DR. OETKER Babeczki kopce kreta 264 g
6,98 zł Cena za kg: 26,44
DELECTA Leśny mech Ciasto w proszku
DELECTA Leśny mech Ciasto w proszku 410 g
8,45 zł Cena za kg: 20,61
DELECTA Beza
DELECTA Beza 260 g
4,99 zł 5,79 zł Cena za kg: 19,19
DR. OETKER Babeczki czarne
DR. OETKER Babeczki czarne 343 g
9,54 zł Cena za kg: 27,81
DELECTA Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą pomarańczy
DELECTA Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą pomarańczy 300 g
5,69 zł Cena za kg: 18,97
SERNIK BŁYSKAWICZNY 193G
SERNIK BŁYSKAWICZNY 193G 0.19 kg
5,25 zł 5,99 zł Cena za kg: 27,63

Opis produktu

Opatrzyły Ci się tradycyjne wypieki i nie masz pomysłu na przygotowanie oryginalnego ciasta? Zaskocz rodzinę, podając ciasto "Kopiec Kreta". To propozycja, która jest połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą. Wyborny smak Kopca Kreta zaspokoi oczekiwania i sprawi dużo radości nawet najbardziej wybrednym smakoszom.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto
Wariant
Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
250 g mieszanki do wypieku ciasta
100 g mieszanki do sporządzenia masy
60 g płatków czekoladowych

Marka

Dr. Oetker

Cechy

w środku: ciasto, masa, płatki czekoladowe

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko (2% tł.), banany ok. 420 g) 100 g
1 porcja = 81 g
(%*)
Energia
1268 kJ
1027 kJ
12%
Energia
304 kcal
246 kcal
Tłuszcz
20,2 g
16,4 g
23%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
9,8 g
7,9 g
40%
Węglowodany
26,0 g
21,1 g
8%
w tym Cukry
16,5 g
13,4 g
15%
Białko
4,3 g
3,5 g
7%
Sól
0,51 g
0,41 g
7%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g

Pozostałe informacje

1 porcja (81 g) zawiera: energia 1027 kJ 246 kcal 12%* Energia w 100 g 1268 kJ / 304 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przepisy

Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub inne owoce) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina! Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g

Waga

Waga brutto
462

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
14% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
syrop glukozowy
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromaty
sól

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA