Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 250
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 60 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto 5900437089003

EAN: 5900437089003
Nazwa wariantu
DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto (1)
DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto (2)
DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto (1)
DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Kopiec Kreta Classic Ciasto 5900437089003

7,99
Cena za kg: 19,49
opak. 410 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DELECTA Duża Blacha Piernik
DELECTA Duża Blacha Piernik
8,99 zł Cena za kg: 13,22
DELECTA Domowe Wypieki Biszkopt ciasto w proszku
DELECTA Domowe Wypieki Biszkopt ciasto w proszku
7,39 zł Cena za kg: 19,45
DELECTA Domowe Wypieki Kruche ciasto w proszku
DELECTA Domowe Wypieki Kruche ciasto w proszku
7,39 zł Cena za kg: 18,48
DELECTA Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady
DELECTA Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady
10,49 zł Cena za kg: 37,46
DELECTA Z serca natury Pierniczki mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Z serca natury Pierniczki mieszanka do wypieku ciasta
4,99 zł 9,99 zł Cena za kg: 14,26
DR. OETKER Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy
DR. OETKER Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy
7,49 zł Cena za kg: 22,36
DR. OETKER Sernik królewski z czekoladą
DR. OETKER Sernik królewski z czekoladą
7,55 zł Cena za kg: 14,52
BEZGLUTEN MURZYNEK CIASTO KAKAOWE 290 G
BEZGLUTEN MURZYNEK CIASTO KAKAOWE 290 G
12,59 zł Cena za kg: 41,97
DELECTA KRÓWKA CIASTO W PROSZKU 530 G
DELECTA KRÓWKA CIASTO W PROSZKU 530 G
8,99 zł Cena za kg: 16,96

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą

Dodatki

Smaki / Aromaty
Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zawiera

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Soja
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
250 g mieszanki do wypieku ciasta
100 g mieszanki do przyrządzenia masy
60 g płatków czekolady

Marka

Dr. Oetker

Cechy

w środku: ciasto, masa, płatki czekolady
na formę Ø 24 cm
polska receptura od 2002 r.

Dodatkowe informacje

Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 1 porcja = 105 g
(%**)
Energia
1067 kJ
1120 kJ
13 %
Energia
256 kcal
268 kcal
13 %
Tłuszcz
16 g
16 g
23 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
7,7 g
8,0 g
40 %
Węglowodany
25 g
26 g
10 %
w tym Cukry
18 g
19 g
21 %
Białko
3,4 g
3,6 g
7 %
Sól
0,39 g
0,41 g
7 %
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 105 g

Rozmiar opakowania

410

Przepisy

Kopiec Kreta Ciasto w proszku Classic z czekoladą Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub ok. 360 g innych owoców) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekolady. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina!

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji.

Waga

Waga brutto
464

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
14 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, syrop glukozowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
skrobia PSZENNA
3,6 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
MLEKO odtłuszczone w proszku
syrop glukozowy
aromaty
sól

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA