Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 500
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 28 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DR. Oetker Ciasto kruche 400 g 5900437086415

EAN: 5900437086415
Nazwa wariantu
DR. Oetker Ciasto kruche (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. Oetker Ciasto kruche 5900437086415

6,39
Cena za kg: 15,98
opak. 400 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika
DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g
2,08 zł Cena za kg: 34,67
DR. OETKER Biszkopt
DR. OETKER Biszkopt 400 g
5,85 zł Cena za kg: 14,63
DELECTA Duża Blacha Piernik
DELECTA Duża Blacha Piernik 680 g
6,99 zł 7,59 zł Cena za kg: 10,28
DELECTA Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta 670 g
5,99 zł 6,99 zł Cena za kg: 8,94
DELECTA Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady
DELECTA Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady 280 g
5,49 zł Cena za kg: 19,61
DELECTA Brownie mocno czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Brownie mocno czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 550 g
6,99 zł 7,79 zł Cena za kg: 12,71
DR. OETKER Babeczki czarne
DR. OETKER Babeczki czarne 343 g
9,54 zł Cena za kg: 27,81
DELECTA Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą pomarańczy
DELECTA Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą pomarańczy 300 g
5,69 zł Cena za kg: 18,97
GELLWE NATURALNIE PYSZNE CIASTECZKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ 300 G
GELLWE NATURALNIE PYSZNE CIASTECZKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ 300 G 0.3 kg
7,92 zł Cena za kg: 26,40
DELECTA KRÓWKA CIASTO W PROSZKU 530 G
DELECTA KRÓWKA CIASTO W PROSZKU 530 G 0.53 kg
6,99 zł Cena za kg: 13,19

Opis produktu

"Ciasto kruche" to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jajko i masło, zagnieć i puść wodze fantazji lub zastosuj jeden z przepisów na opakowaniu na szarlotkę, tartę lub ciasteczka. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto kruche

Dodatki

Barwniki
Nie zawiera

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Marka

Dr. Oetker

Cechy

z przepisami na: szarlotkę, tartę z owocami, kruche ciasteczka
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, margaryna 80% tł.) 100 g
1 porcja = 34 g
(%*)
Energia
1677 kJ
570 kJ
7%
Energia
400 kcal
136 kcal
7%
Tłuszcz
16 g
5,5 g
8%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
4,3 g
1,5 g
8%
Węglowodany
56 g
19 g
7%
w tym Cukry
23 g
7,7 g
9%
Białko
6,5 g
2,2 g
4%
Sól
0,83 g
0,28 g
5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Pozostałe informacje

1 porcja (34 g) zawiera: energia 570 kJ 136 kcal 7%* Energia w 100 g 1677 kJ / 400 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Przepisy

Szarlotka na kruchym cieście Dodaj do ciasta: - 100 g masła (lub margaryny) - 1 jajko Do nadzienia: - 1 kg jabłek - 1-2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżki cukru - sok z 1/2 cytryny - 60 ml wody (ok. 6 łyżek) Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami. Sposób przygotowania: 1. Ciasto kruche Piekarnik nastaw na temp. 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/3 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø ok. 24 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 10-15 minut. 2. Nadzienie Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny i wodę, gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 min aż jabłka nieco zmiękną. Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na podpieczonym spodzie. 3. Górna warstwa Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach). 4. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 175°C Czas pieczenia: ok. 45-50 min Tarta z owocami Forma ø 24 cm Dodaj - 1 jajko - 100 g masła - 500 ml śmietanki 30% tł. - 1 Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera - 90 g cukru - 200 g owoców Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z jajkiem i masłem. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce np. świeże lub mrożone truskawki, borówki, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 25-30 min, w temp. 180°C. Kruche ciasteczka ok. 45 szt. Dodaj - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - mąkę do podsypania - produkty Dr. Oetker do dekoracji Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180°C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera. Smacznego!

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g

Waga

Waga brutto
420

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
sól

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA