Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 60 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

DELECTA Domowe Wypieki Kruche ciasto w proszku 400 g 5900983005267

EAN: 5900983005267
Nazwa wariantu
DELECTA Domowe Wypieki Kruche ciasto w proszku (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

DELECTA Domowe Wypieki Kruche ciasto w proszku 5900983005267

7,39
Cena za kg: 18,48
opak. 400 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Ciasto Czekoladowe XXL
DR. OETKER Ciasto Czekoladowe XXL 671 g
10,34 zł Cena za kg: 15,41
DELECTA Domowe Wypieki Biszkopt ciasto w proszku
DELECTA Domowe Wypieki Biszkopt ciasto w proszku 380 g
7,39 zł Cena za kg: 19,45
DELECTA Z serca natury Pierniczki mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Z serca natury Pierniczki mieszanka do wypieku ciasta 350 g
9,99 zł Cena za kg: 28,54
DR. OETKER Babeczki kopce kreta
DR. OETKER Babeczki kopce kreta 264 g
6,49 zł 8,99 zł Cena za kg: 24,58
DR. OETKER Babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady
DR. OETKER Babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady 245 g
6,49 zł 8,85 zł Cena za kg: 26,49
DELECTA Brownie mocno czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Brownie mocno czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 550 g
9,99 zł 10,99 zł Cena za kg: 18,16
DELECTA Leśny mech Ciasto w proszku
DELECTA Leśny mech Ciasto w proszku 410 g
9,99 zł 10,99 zł Cena za kg: 24,37
Delecta Babeczki smak truskawkowy mieszanka do domowego wypieku ciasta 280 g
Delecta Babeczki smak truskawkowy mieszanka do domowego wypieku ciasta 280 g 280 g
9,99 zł Cena za kg: 35,68
Delecta Babeczki smak borówkowy mieszanka do domowego wypieku ciasta 280 g
Delecta Babeczki smak borówkowy mieszanka do domowego wypieku ciasta 280 g 280 g
9,99 zł Cena za kg: 35,68

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto kruche klasyczne mieszanka do domowego wypieku ciasta

Dodatki

Barwniki
Nie zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Nie zawiera

Zalecenia dla alergików

Migdały
Może zawierać
Orzechy brazylijskie
Może zawierać
Orzechy nerkowca
Może zawierać
Jaja
Może zawierać
Orzechy laskowe
Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Orzechy
Może zawierać
Orzeszki ziemne
Może zawierać
Orzeszki pekan
Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe
Może zawierać
Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać
Orzechy włoskie
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Marka

Delecta

Cechy

z mąką krupczatką
bez barwników
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego

Dodatkowe informacje

Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków

Informacje dot. stylu życia

Nie zawiera oleju palmowego

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 31 g
%RWS* na porcję 31 g
Wartość energetyczna
1871 kJ
585 kJ
7 %
Wartość energetyczna
445 kcal
139 kcal
7 %
Tłuszcz
18 g
5,5 g
8 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
5,3 g
1,6 g
8 %
Węglowodany
64 g
20 g
8 %
w tym cukry
25 g
7,9 g
9 %
Białko
6,8 g
2,1 g
4 %
Sól
0,62 g
0,19 g
3 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone dla samego ciasta kruchego (z margaryną 80 % tł.).
ok. 500 g produktu po przygotowaniu (16 porcji)

Przepisy

Nasz przepis na szarlotkę na kruchym cieście Przygotuj: Do ciasta: 1 jajo, 100 g zimnej margaryny lub masła Do nadzienia: 1 kg jabłek, 1 łyżkę cukru Do posypania: 1-2 łyżki mąki pszennej Sposób przygotowania: Obierz jabłka, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj cukier (do słodkich jabłek proponujemy dodać 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego; można dodać również 1/2 łyżeczki cynamonu). Upraż na małym ogniu przez 10-15 min. Ostudź. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, pokrojoną margarynę (masło). Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników. Nagrzej piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu. Rozwałkuj 3/4 ciasta, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 2 cm większej niż średnica tortownicy. Przełóż ciasto do tortownicy lekko zawijając na boki. Pozostałą część ciasta włóż do lodówki na ok. 30 min. Wstaw spód ciasta do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 min. Na spód ciasta wyłóż przygotowane jabłka. Wyjmij ciasto z lodówki i cienko rozwałkuj, podsypując mąką. Przykryj jabłka ciastem. Wierzch posmaruj mlekiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190°C przez 40-45 min (do uzyskania złocistego koloru). Nasze ciasto jest idealne pod makowce, serniki i ciasta z owocami. Doskonale sprawdza się przy wypieku drobnych ciast i ciasteczek. Jest zawsze kruche i chrupiące. Sernik krople rosy - Przygotuj ciasto dodając 2 żółtka, 1 łyżkę wody, 100 g zimnej margaryny, zmiksuj. Wyłóż na blat podsypany 1 łyżką mąki i zagnieć. Formę o wymiarach ok. 25 x 35 cm wysmaruj tłuszczem. Wylep ciastem dno i boki formy. - Do masy sernikowej zmiel 750 g twarogu półtłustego. W głębokiej dużej misce umieść twaróg, dodaj 1 szklankę cukru, 3 żółtka, 2 budynie o smaku śmietankowym na 3/4 l mleka, 1/2 szklanki oleju. Całość zmiksuj na średnich obrotach do gładkiej masy. Stopniowo dodawaj 2 szklanki letniego mleka i sok z 1 cytryny miksując na średnich obrotach (masa jest bardzo rzadka). Ubij pianę z trzech białek ze szczyptą soli, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Wylej masę sernikową na kruchy spód. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 45 min do zarumienienia. - Pod koniec pieczenia ubij pianę z dwóch białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru, wyłóż na podpieczoną masę serową i piecz w temp 180°C przez kolejne 15 min (do uzyskania złocistego koloru piany).

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

ok. 500 g produktu po przygotowaniu (16 porcji)

Waga

Waga brutto
422

Składniki

mąka pszenna krupczatka 40 %
mąka pszenna
cukier puder
cukier kryształ
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
aromat
sól
naturalny ekstrakt z wanilii

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA