Telefon

Infolinia: (48) 381 10 28   (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (48) 381 10 60 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

CENOS Ryż parboiled (4 x 100 g) 4 g 5900977001596

EAN: 5900977001596
Nazwa wariantu
CENOS Ryż parboiled (4 x 100 g) (1)
CENOS Ryż parboiled (4 x 100 g) (2)
CENOS Ryż parboiled (4 x 100 g) (1)
CENOS Ryż parboiled (4 x 100 g) (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

CENOS Ryż parboiled (4 x 100 g) 5900977001596

7,39
Cena za kg: 1847,50
opak. 4 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

CENOS Ryż biały długi (4 tor.)
CENOS Ryż biały długi (4 tor.) 400 g
4,19 zł Cena za kg: 10,48
KUPIEC Ryż biały Długoziarnisty
KUPIEC Ryż biały Długoziarnisty 1 kg
9,19 zł Cena za kg: 9,19
KUPIEC Ryż naturalny Brązowy (4 tor.)
KUPIEC Ryż naturalny Brązowy (4 tor.) 400 g
5,22 zł Cena za kg: 13,05
KUPIEC Ryż Dziki (2 x 100 g)
KUPIEC Ryż Dziki (2 x 100 g) 200 g
23,09 zł Cena za kg: 115,45
GALLO ARBORIO ryż do risotto 500g
GALLO ARBORIO ryż do risotto 500g 500 g
11,59 zł Cena za kg: 23,18
ITA-SAN Ryż do sushi okrągłoziarnisty
ITA-SAN Ryż do sushi okrągłoziarnisty 500 g
7,39 zł Cena za kg: 14,78
WIODĄCA MARKA Ryż jaśminowy (4 x 100 g)
WIODĄCA MARKA Ryż jaśminowy (4 x 100 g) 400 g
3,99 zł 4,35 zł Cena za kg: 9,98
CENOS Ryż basmati (4 torebki)
CENOS Ryż basmati (4 torebki) 400 g
6,29 zł Cena za kg: 15,73
WM RYZ BASMATI NATURALNY DOYPACK 250g
WM RYZ BASMATI NATURALNY DOYPACK 250g 0.25 kg
5,49 zł Cena za kg: 21,96
BIO RYŻ TRÓJKOLOROWY 500G
BIO RYŻ TRÓJKOLOROWY 500G 0.5 kg
9,49 zł Cena za kg: 18,98

Opis produktu

Ryż parboiled to ryż poddany specjalnej metodzie obróbki termicznej. Dzięki temu jego czas gotowania jest krótszy, a ziarna pozostają sypkie po ugotowaniu. Idealnie sprawdza się jako samodzielne danie, dodatek do mięs i składnik sałatek, tworząc doskonałe połączenie z warzywami i nie tylko.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ryż
Wariant
parboiled

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać

Marka

Cenos

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 12 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać.

Cechy

czas gotowania: 12 minut

Liczba jednostek

Liczba jednostek
4

Wartości odżywcze

w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna
1430 kJ
17
wartość energetyczna
337 kcal
tłuszcz
0,3 g
<1
w tym kwasy nasycone
0,1 g
1
węglowodany
74 g
28
w tym cukry
<0,5 g
<1
błonnik
5,2 g
białko
7,3 g
15
sól
<0,01 g
<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, BUR - Birma, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria

Przepisy

Łosoś w sosie koperkowym Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: filet z łososia 600 g, mały brokuł, 3 marchewki, cytryna, pęczek koperku, kostka rosołowa drobiowa, 200 g śmietany 18%, 30 g masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz. Przygotowanie: Filet dzielimy na części, oczyszczamy, nacieramy sokiem z cytryny i solimy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, które przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Koperek myjemy i drobno siekamy. W garnku topimy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy. Dodajemy ok. 200 ml bulionu. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, łyżkę soku z cytryny, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy, brokuł dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Gotujemy na parze do miękkości. Łososia układamy na ryżu, polewamy sosem i otaczamy wianuszkiem warzyw. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
sztuk/sztuki
4

Waga

Waga brutto
425

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA